Menu Sluiten

Beleveniswandeling

Tijdens een beleveniswandeling kun je verrast worden: door rust, door verwondering, ervaren dat je onderdeel bent van de schepping, door een tekst, een lied, door stilte. Want door bewust te wandelen alleen of met elkaar ervaar je meer. Bijvoorbeeld de schoonheid van de natuur die je ineens opvalt, een vraag die je triggert of een gesprek wat je aan het denken zet of bemoedigt. Ons motto is niet voor niets: Beleven, Ervaren, Luisteren en Genieten!

Vormen

Een beleveniswandeling bestaat in meerdere vormen: zelf lopen met een MP3-speler (die je van ons te leen krijgt met daarop een podcast) door de natuur of een ervaringswandeling (stiltewandeling, Emmaüswandeling, themawandeling). In een ervaringswandeling loop je zonder MP3 speler en op diverse punten in de wandeling wordt er iets verteld of gelezen uit de Bijbel en is er ruimte voor luisteren, rust, reflectie en bezinning aan de hand van reflectievragen.

Tijdens de wandeling hoor je zowel de geluiden uit de natuur en gesproken tekst (al dan niet met een podcast op de mp3-speler). Dat laatste kan een stukje uit de bijbel zijn, een korte introductie op het thema van de wandeling, een gedicht, een lied en stilte. Deze elementen wisselen elkaar af. Er is tijd en ruimte voor meditatie en/of gebed. Er is tijd om gedachten te ordenen. En neem vooral de tijd om te genieten van het uitzicht vanaf een bankje, of geniet van het geluid van je schoenen op het gras… 

Beleving

In een beleveniswandeling ligt de nadruk op jouw eigen beleving. De wandeling die je beleeft stuurt je niet een richting op, maar laat jou zelf de richting bepalen (binnen het thema van de wandeling). Zo beleeft iedereen een beleveniswandeling op zijn/haar eigen manier en is er ruimte dat God tot ieder op een eigen manier spreekt. 

Thema’s

Beleveniswandelingen zijn er in diverse thema’s. Een greep uit de thema’s:

  • Nabijheid (met podcast);
  • Verwondering (met podcast);
  • Geliefd (met podcast);
  • Vrij zijn (met podcast);
  • Stralend licht (kerstwandeling);
  • Onze Vader-wandeling;
  • Emmaüswandeling.

Maar we leveren natuurlijk ook thema’s op maat.

Er zijn wandelingen van ongeveer een uur tot anderhalf uur. Luister hier eens naar een korte podcast om een idee te krijgen van een beleveniswandeling of klik hier voor meer informatie over een stiltewandeling.