Menu Sluiten

Emmaüswandeling

Een Emmaüswandeling is gebaseerd op het verhaal uit de Bijbel waar twee mensen samen oplopen van Jeruzalem naar het dorpje Emmaüs (Lucas 24:13-32). 

Als deelnemer ga je in tweetallen op pad om eerst zelf na te denken over een Bijbelgedeelte of een thema wat je aangereikt krijgt en daarna ga je met elkaar in gesprek n.a.v. gespreksvragen in het vertrouwen dat er een Derde Persoon met jullie meeloopt: Jezus gaat met je mee. De eerste vijftien tot twintig minuten neem je de tijd om eerst zelf lopend in stilte na te denken over het Bijbelgedeelte en de vraag. Daarna bevraag je elkaar en zo ontstaat een gesprek waarin je elkaar beter leert kennen. Tijdens de wandeling kun je ook besluiten om even lekker op een bankje te zitten en/of van de stilte en de omgeving te genieten.
Na ongeveer een uur/vijf kwartier ben je weer terug en is er koffie/thee en iets lekkers, kan er nagepraat worden en als je wilt kun je je ervaringen delen.

Een Emmaüswandeling brengt je verdieping op meerdere vlakken: op geloofsgebied, relationeel gebied en een rust-/genietmoment voor jezelf.